Procesele naturii ne-au învățat, de-a lungul timpului, că adaptarea la mediu se numără printre cele mai înalte forme de inteligență. Un pește, trăind în apă, dezvoltă branhii ca să respire. Un licurici, navigând prin întuneric, formează propria sursă de lumină.
Pandemia de coronavirus ne-a forțat, în ultimul an, să ne adaptăm la o Nouă Realitate: o realitate asezonată cu teama permanentă de boală, cu restricții și schimbări pe toate planurile.
Spre deosebire de natură, care își ia mii de ani pentru a desăvârși procesul de adaptare, noi, oamenii, nu avem același confort.
Uneori, lucrurile se schimbă rapid – apariția unui copil, o nouă slujbă, o altă provocare. Ne putem simți copleșiți, incapabili să facem față transformării. Putem dezvolta anxietate sau depresie.
Împreună cu un specialist, însă, avem posibilitatea de a interveni în proces.
O privire lucidă asupra resurselor noastre și o radiografie clară a felului în care funcționăm în lume ne ajută să hotărâm ce anume, din ecosistemul sufletului nostru, ne dă sens și ce ne ține pe loc. Ne dezvăluie care ne sunt resursele și cum le putem folosi cu înțelepciune. Incearcă o sesiune de psihoterapie: